Badania akredytowane:

  • Obecność Salmonella spp. – metoda jakościowa
  • Obecność Listeria monocytogenes – metoda jakościowa
  • Liczba Listeria monocytogenes  -  metoda płytkowa
  • Liczba  Enterobacteriaceae - metoda płytkowa
  • Liczba przypuszczalnych Bacillus cereus -  metoda płytkowa
  • Liczba bakterii z grupy coli - metoda płytkowa
  • Liczba Escherichia coli - metoda płytkowa w 440C
  • Obecność przypuszczalnie chorobotwórczych Yersinia enterocolitica - metoda jakościowa
  • Obecność Staphylococcus aureus - metoda jakościowa
  • Liczba gronkowców koagulazo-dodatnich - metoda płytkowa
  • Obecność Campylobacter spp. - metoda jakościowa
  • Liczba drobnoustrojów - metoda płytkowa w 300C
  • Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia: ołów, kadm, arsen, rtęć, cyna (dotyczy produktów w puszkach)
  • Zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) - benzo[a]pirenu oraz sumy benzo[a]pirenu, benz [a]antracenu, benzo[b]fluorantenu i chryzenu
  • Udział procentowy kwasów omega-3
  • Składniki mineralne : miedź, cynk
  • Zawartość azotynów i azotanów
  • Tłuszcz
  • Organoleptyka

Badania nieakredytowane:

  • Zawartość związków fosforu

 

Zakres i metoda badań [plik do pobrania]

Przyjmowanie próbek do badań:  poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00 
Wydawanie sprawozdań z badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30
Kasa czynna:   poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00

 

Informacja o cenie: Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek

Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania

Dane do kontaktu:
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
80-211 Gdańsk, ul. Józefa Hoene-Wrońskiego 5
tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50, 58 776 33 52
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,   www.wsse.gda.pl

Osoby do kontaktu:  

  • badania fizykochemiczne – kierownik Laboratorium Badania Żywności i Żywienia Agnieszka Rangosz tel. 58 345-15-45, 58 344-73-00 wew. 221, 264,58 776 33 51, 58 776 33 50,
  • badania mikrobiologiczne – kierownik Pracowni Badań Mikrobiologicznych Ewa Bartoszewicz – Górczak tel. 58 345-15-45, 58 776 33 52, 


Pliki do pobrania:
Zlecenie na wykonanie badania  [plik do pobrania]

W celu zbadania zadowolenia klientów Działu Laboratoryjnego zwracamy się z prośbą o wypełnienie ANKIETY


  • Informacje
  • poniedziałek, 13, październik 2014 08:42
  • poniedziałek, 08, październik 2018 10:31

© 2006 - 2018 WSSE w Gdańsku. | Polityka wykorzystania cookies

realizacja: Nabucco