Badania akredytowane:

  • Obecność Salmonella spp. – metoda jakościowa
  • Obecność Listeria monocytogenes – metoda jakościowa
  • Liczba Listeria monocytogenes  -  metoda płytkowa
  • Liczba  Enterobacteriaceae - metoda płytkowa
  • Obecność przypuszczalnie chorobotwórczych Yersinia enterocolitica w określonej masie/objętości produktu metoda jakościowa
  • Obecność Staphylococcus aureus w określonej masie/objętości produktu metoda jakościowa 
  • Liczba Enterobacteriaceae- metoda NPL
  • Liczba bakterii z grupy coli - metoda płytkowa
  • Liczba bakterii z grupy coli- metoda NPL
  • Liczba Escherichia coli - metoda płytkowa w 440C
  • Liczba gronkowców koagulazo-dodatnich - metoda płytkowa
  • Liczba drobnoustrojów - metoda płytkowa w 300C
  • Aflatoksyna M1
  • Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia: ołów, kadm, arsen, rtęć, cyna (dotyczy produktów w puszkach), nikiel
  • Udział procentowy kwasów omega-3
  • Składniki mineralne : wapń, magnez, miedź, cynk, żelazo
  • Substancje konserwujące: kwas sorbowy i jego sole w przeliczeniu na kwas sorbowy oraz kwas benzoesowy i jego sole w przeliczeniu na kwas benzoesowy
  • Substancje słodzące : acesulfam K, aspartam, sacharyna i jej sole
  • Witamina C, A
  • Zawartość azotanów i azotynów
  • Białko
  • Tłuszcz
  • Organoleptyka

 

Zakres i metoda badań [plik do pobrania]

Przyjmowanie próbek do badań:  poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00 
Wydawanie sprawozdań z badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30
Kasa czynna:   poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00


Informacja o cenie: Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek
Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania

Dane do kontaktu:
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
80-211 Gdańsk, ul. Józefa Hoene-Wrońskiego 5
tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50, 58 776 33 52
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,   www.wsse.gda.pl

Osoby do kontaktu: 

  • badania fizykochemiczne – kierownik Laboratorium Badania Żywności i Żywienia Agnieszka Rangosz tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50,
  • badania mikrobiologiczne – kierownik Pracowni Badań Mikrobiologicznych Ewa Bartoszewicz – Górczak tel. 58 345-15-45, 58 776 33 52

Pliki do pobrania:
Zlecenie na wykonanie badania  [plik do pobrania]

W celu zbadania zadowolenia klientów Działu Laboratoryjnego zwracamy się z prośbą o wypełnienie ANKIETY


  • Informacje
  • poniedziałek, 13, październik 2014 09:40
  • poniedziałek, 08, październik 2018 10:34

© 2006 - 2018 WSSE w Gdańsku. | Polityka wykorzystania cookies

realizacja: Nabucco