Badania akredytowane:

  • Obecność Salmonella spp. – metoda jakościowa
  • Obecność Listeria monocytogenes – metoda jakościowa
  • Liczba Listeria monocytogenes - metoda płytkowa
  • Obecność Staphylococcus aureus w określonej masie/objętości produktu metoda jakościowa
  • Liczba gronkowców koagulazo-dodatnich - metoda płytkowa
  • Liczba bakterii z grupy coli - metoda płytkowa
  • Liczba przypuszczalnych Bacillus cereus metoda płytkowa w 300C
  • Liczba Escherichia coli - metoda płytkowa w 440C
  • Liczba Enterobacteriaceae - metoda płytkowa
  • Liczba Enterobacteriaceae- metoda NPL
  • Obecność przypuszczalnie chorobotwórczych Yersinia enterocolitica - metoda jakościowa
  • Liczba drobnoustrojów - metoda płytkowa w 300C
  • Liczba pleśni i drożdży -metoda płytkowa
  • Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia: ołów, kadm, arsen, rtęć, cyna (dotyczy produktów w puszkach)
  • Substancje konserwujące: kwas sorbowy i jego sole w przeliczeniu na kwas sorbowy oraz kwas benzoesowy i jego sole w przeliczeniu na kwas benzoesowy
  • Substancje słodzące : acesulfam K, aspartam, sacharyna i jej sole
  • Zawartość azotanów i azotynów
  • Szkodniki i ich pozostałości
  • Zanieczyszczenia (organiczne, nieorganiczne, mineralne);dotyczy warzyw suszonych
  • Witamina C
  • Organoleptyka

 

Badania nieakredytowane:

  • Bezwodnik kwasu siarkawego (dwutlenek siarki) i siarczyny

 

Zakres i metoda badań [plik do pobrania]

Przyjmowanie próbek do badań:  poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00 
Wydawanie sprawozdań z badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30
Kasa czynna:   poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00

 

Informacja o cenie: Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek

Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania

Dane do kontaktu:
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
80-211 Gdańsk, ul. Józefa Hoene-Wrońskiego 5
tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50, 58 776 33 52
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,   www.wsse.gda.pl

Osoby do kontaktu:  

  • badania fizykochemiczne – kierownik Laboratorium Badania Żywności i Żywienia Agnieszka Rangosz tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50,
  • badania mikrobiologiczne – kierownik Pracowni Badań Mikrobiologicznych Ewa Bartoszewicz – Górczak tel. 58 345-15-45, 58 776 33 52

Pliki do pobrania:

Zlecenie na wykonanie badania  [plik do pobrania]

W celu zbadania zadowolenia klientów Działu Laboratoryjnego zwracamy się z prośbą o wypełnienie ANKIETY


  • Informacje
  • poniedziałek, 13, październik 2014 10:36
  • poniedziałek, 08, październik 2018 10:37

© 2006 - 2018 WSSE w Gdańsku. | Polityka wykorzystania cookies

realizacja: Nabucco