Badania akredytowane:

  • Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia: ołów, kadm, arsen, rtęć
  • Zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) - benzo[a]pirenu oraz sumy benzo[a]pirenu, benz [a]antracenu, benzo[b]fluorantenu i chryzenu
  • Zawartość związków polarnych
  • Substancje konserwujące: kwas sorbowy i jego sole w przeliczeniu na kwas sorbowy oraz kwas benzoesowy i jego sole w przeliczeniu na kwas benzoesowy
  • Zawartość kwasu erukowego
  • Liczba kwasowa
  • Liczba nadtlenkowa
  • Udział procentowy kwasów omega-3
  • Zawartość i wykrywanie obecności barwników Sudan I-IV, Para Redu i Biksyny
  • Składniki mineralne : miedź, cynk

 

Badania nieakredytowane:

  • Organoleptyka

 

Zakres i metoda badań [plik do pobrania]

Przyjmowanie próbek do badań:  poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00 
Wydawanie sprawozdań z badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30
Kasa czynna:   poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00


Informacja o cenie: Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek

Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania

Dane do kontaktu:
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
80-211 Gdańsk, ul. Józefa Hoene-Wrońskiego 5
tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50, 58 776 33 52
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,   www.wsse.gda.pl

Osoby do kontaktu:  

  • badania fizykochemiczne – kierownik Laboratorium Badania Żywności i Żywienia Agnieszka Rangosz tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50,
  • badania mikrobiologiczne – kierownik Pracowni Badań Mikrobiologicznych Ewa Bartoszewicz – Górczak tel. 58 345-15-45, 58 776 33 52

Pliki do pobrania:
Zlecenie na wykonanie badania  [plik do pobrania]

W celu zbadania zadowolenia klientów Działu Laboratoryjnego zwracamy się z prośbą o wypełnienie ANKIETY


  • Informacje
  • wtorek, 14, październik 2014 10:02
  • poniedziałek, 08, październik 2018 10:41

© 2006 - 2018 WSSE w Gdańsku. | Polityka wykorzystania cookies

realizacja: Nabucco