Kawa, herbata, kakao, herbatki owocowe i ziołowe
Badania akredytowane:
- Obecność Salmonella spp. – metoda hodowlana z potwierdzeniem biochemicznym i serologicznym
- Liczba β-glukoronidazo dodatnich Escherichia coli- metoda płytkowa (posiew wgłębny)
- Liczba pleśni i drożdży -metoda płytkowa (posiew powierzchniowy)
- Zawartość metali szkodliwych dla zdrowia: ołów, kadm, arsen, rtęć
- Zawartość wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych (WWA) - benzo[a]pirenu oraz sumy benzo[a]pirenu, benz [a]antracenu, benzo[b]fluorantenu i chryzenu
- Mikotoksyny: ochratoksyna A
- Zawartość alkaloidów tropanowych (skopolamina i atropina)
- Szkodniki i ich pozostałości
- Zanieczyszczenia (organiczne, nieorganiczne, mineralne, ferromagnetyczne)
- Organoleptyka
Przyjmowanie próbek do badań: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00 |
Wydawanie sprawozdań z badań: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30 |
Kasa czynna: | poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00 |
Informacja o cenie: Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek
Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania
Dane do kontaktu:
Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
80-211 Gdańsk, ul. Józefa Hoene-Wrońskiego 5
tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50, 58 776 33 52
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , www.wsse.gda.pl
Osoby do kontaktu:
- badania fizykochemiczne – kierownik Laboratorium Badania Żywności i Żywienia Agnieszka Rangosz tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 58 776 33 50,
- badania mikrobiologiczne – kierownik Pracowni Badań Mikrobiologicznych Ewa Bartoszewicz – Górczak tel. 58 345-15-45, 58 776 33 52
Pliki do pobrania:
W celu zbadania zadowolenia klientów Działu Laboratoryjnego zwracamy się z prośbą o wypełnienie pdf ANKIETY (245 KB)