Laboratorium Badania Żywności i Żywienia
KIEROWNIK LABORATORIUM - Kierownik Techniczny
Agnieszka Rangosz
tel. | 58 776 33 50, 58 776 33 51 lub 58 345 15 45 |
---|---|
fax | 58 345 15 45 |
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.,">Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript., Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. |
- Pracownia Badań Fizykochemicznych
Kierownik Pracowni - Joanna Gołąbek-Pobłocka
tel. 58 776 33 53
- Pracownia Badań Mikrobiologicznych
Kierownik Pracowni - Ewa Bartoszewicz - Górczak
tel. 58 776 33 52
ZAKRES DZIAŁALNOŚCI:
- wykonywanie badań fizykochemicznych i mikrobiologicznych żywności, kosmetyków oraz przedmiotów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w ramach urzędowej kontroli i monitoringu;
- wykonywanie badań fizykochemicznych żywności importowanej w ramach granicznej kontroli żywności;
- wykonywanie badań bakteriologicznych naturalnych wód mineralnych, naturalnych wód źródlanych i wód stołowych;
- wydawanie atestów dla grzybów świeżych i suszonych.
Laboratorium przyjmuje zlecenia zewnętrzne, po wcześniejszym telefonicznym uzgodnieniu warunków dostarczenia próbki do badania (tel. 58 345-15-45, 58 776 33 51, 776 33 50, 776 33 52).
Zakres badań ustalany jest w zależności od potrzeb klienta.
Cena za badania uzależniona jest od zakresu badań i liczby badanych próbek.
Przyjmowanie próbek do badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:00
Wydawanie sprawozdań z badań: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 14:30
Kasa czynna: poniedziałek – piątek w godz.: od 08:00 do 13:00
W celu poprawy jakości świadczonych usług i zadowolenia klientów Laboratorium zwraca się z prośbą o wypełnienie ANKIETY i odesłanie drogą e-mailową bądź pocztą.